Jakobove kapice s maslinovim uljem i češnjakom

Ovaj jednostavni recept otkriva čari mediteranske kuhinje! Uživajte u okusu mora, maslinovog ulja i češnjaka.

Jakobove kapice s maslinovim uljem i češnjakom Izvor slike: Depositphotos

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. Izvadite meso jakobovih kapica iz školjke.
  2. Obložite ih maslinovim uljem.
  3. Pecite u tavi na laganoj vatri 2 minute sa svake strane.
  4. U međuvremenu pomiješajte ostatak maslinovog ulja, protisnuti češnjak i sušeni bosiljak.
  5. Pečeno meso jakobovih kapica vratite u školjke.
  6. Prelijte začinjenim maslinovim uljem.
  7. Poslužite uz topli prepečeni crni kruh.

Ostali recepti

Začinjene pohane tikvice
Sok od kupusa i đumbira
Čokoladna torta s pireom od naranče
Smoothie od špinata, jabuke i banane
Tjestenina u umaku od kelja
Juha od slanutka i artičoke
Slatke kocke
Irska čokoladna torta
© 2025 Zdravi recepti