Nazad na početnu

Jaja s gljivama

Ako želite, možete ovom jelu dodati i grah

00:40
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi:

218 kalorija
11g proteina
22 g ugljikohidrata
10 g masti
2g zasićenih masnoća
2g vlakana
1g šećera
0.24g soli

Sastojci

  • 500g krumpira na kockice
  • 2 narezana luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličica sušenog origana
  • 200g malih gljiva
  • 4 jaja

Priprema

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite krumpir i luk u veliku vatrostalnu zdjelu, pospite uljem, origanom, a zatim sve zajedno dobro promiješajte. Pecite 15 min, dodajte gljive, a zatim pecite još 10 min dok se krumpir ne omekša.

2. Napravite četiri praznine u povrću i stavite jaje u svaki prostor. Vratite u pećnicu na 3-4 min ili dok se jaja dobro ne skuhaju.

Energetska vrijednost

218