Nazad na početnu

Jaja na indijski način

Ako vam je ostalo kuhanih jaja, isprobajte ovu uskusnu masalu od jaja koja će vas oduševiti okusom!

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 velika tvrdo kuhana jaja
  • 1 crveni luk
  • 1 veća rajčica
  • 1 žličica sjemena kumina
  • 1 žličica čili praha
  • 4 češnja češnjaka, sitno narezana
  • 1 žlica đumbira
  • 1 žličice sjeckanog korijandera
  • biljno ulje
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

Priprema

  1. U dubokom loncu ili tavi zagrijte ulje i prepržite očišćena tvrdo kuhana jaja dok ne porumene.
  2. U istu posudu dodajte još malo ulja i stavite đumbir, kumin i češnjak te zagrijavajte nekoliko minuta. Dodajte luk, sol i papar i pržite dok luk potpuno ne omekša. Nakon toga stavite rajčicu i kuhajte još 1-2 minute.
  3. Sastojke maknite s vatre i izmiješajte ručnim mikserom ili blenderom. Nakon toga vratite na vatru u istu posudu, dodajte korijander i čili te kratko kuhajte.
  4. Stavite prepržena jaja i čašu vode te ostavite da se kuha 2-3 minute. Provjerite treba li dodati još začina i maknite s vatre.
  5. Poslužite s toplim kruhom.