Nazad na početnu
Sastojci
- 4 velika tvrdo kuhana jaja
- 1 crveni luk
- 1 veća rajčica
- 1 žličica sjemena kumina
- 1 žličica čili praha
- 4 češnja češnjaka, sitno narezana
- 1 žlica đumbira
- 1 žličice sjeckanog korijandera
- biljno ulje
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
Priprema
- U dubokom loncu ili tavi zagrijte ulje i prepržite očišćena tvrdo kuhana jaja dok ne porumene.
- U istu posudu dodajte još malo ulja i stavite đumbir, kumin i češnjak te zagrijavajte nekoliko minuta. Dodajte luk, sol i papar i pržite dok luk potpuno ne omekša. Nakon toga stavite rajčicu i kuhajte još 1-2 minute.
- Sastojke maknite s vatre i izmiješajte ručnim mikserom ili blenderom. Nakon toga vratite na vatru u istu posudu, dodajte korijander i čili te kratko kuhajte.
- Stavite prepržena jaja i čašu vode te ostavite da se kuha 2-3 minute. Provjerite treba li dodati još začina i maknite s vatre.
- Poslužite s toplim kruhom.