Nazad na početnu

Jagode na jastuku

Ako želite probati nešto fino, iskoristite ovaj recept. Nećete požaliti!

01:30
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 325
Kalorije iz masti: 64%
Proteini: 5.5g
Masti: 23g
Zasićene masti: 14g
Ugljikohidrati: 24g
Vlakna: 1.4g
Natrij: 150mg
Kolesterol: 148mg

Sastojci

  • 5 žlica maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 2 / 3 šalice višenamjenskog brašna
  • 3 velika jaja
  • 115 g krem sira
  • 1 žličica narančine korice
  • 1 / 2 žličice vanilije
  • 1 šalica vrhnja
  • 2 / 3 šalice šećera u prahu
  • 2 šalice narezanih jagoda

Priprema

Priprema

Pomiješajte 2 / 3 šalice vode, maslac i kristal šećer, i prokuhajte. Dodajte brašno i miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Uklonite s topline i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Neka se hladi oko 5 minuta. Povremeni promiješajte.

Jedno po jedno, dodajte jaja u toplu smjesu maslaca i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u nauljen lim za pečenje.

Pecite u pećnici na 200°C oko 25 do 30 minuta. Piknite biskvit sa čačkalicom na oko 12 mjesta, a zatim vratite u pećnicu i pecite 5 do 15 minuta, dok ne bude hrskavo. Izvadite iz lima za pečenje i pustite da se ohladi do kraja.

Mikserom na velikoj brzini istucite krem ​​sir, narančinu koricu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vrhnje i 2 / 3 šalice šećera u prahu. Miksajte na laganoj brzini, a zatim na velikoj dok ne dobijete ravnomjerno izmiješanu smjesu.

Žlicom nanesite smjesu na pečeno tijesto. Narezane jagode pospite na vrhu. Žlicu šećera u prahu raspršite preko jagoda.

Energetska vrijednost

325