Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka

Kremasti umak i fina riba za lagani ručak.

Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka

01:00

Sastojci:

Priprema

Izrežite krumpir na kriške i potopite ga u hladnoj vodi oko 10 do 15 minuta. Ocijedite vodu i osušite krumpire.

Iverak natrljajte solju, paprom i s malo maslinovog ulja. Krumpir poslažite na ribu.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac. Dodajte ribu s krumpirom prema dolje.

Neka se peče na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Pažljivo preokrenite ribu i pecite još 5 minuta.

Izvadite ribu i stavite na stranu.

Dodajte preostali maslac i dinstajte češnjak 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte oko 5 minuta. Ulijte pileći temeljac i kuhajte dok se umak ne zgusne. Umak s krumpirima prelijte preko ribe.

Ostali recepti

Zapečena riža s ružmarinom i piletinom
Sok od malina
Zeleni smoothie s bananom i keljom
Peneti u đavoljem umaku
Salata od tune, avokada i crvene paprike
Smoothie za bolji san
Brownies s kremom od malina
Domaći antibiotski napitak
© 2025 Zdravi recepti