Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 23 cm obložite papirom za pečenje.
- Sameljite kekse od đumbira. Dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Pritisnite smjesu na dno kalupa i stavite u hladnjak.
- U blenderu pomiješajte ricottu i krem sir dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jaja, šećer, sok, koricu limete, vaniliju i sol. Dobro izmiješajte u blenderu i dodajte čerimoju i brašno.
- Ulijte smjesu u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 45 minuta. Otvorite vrata pećnice i ostavite cheesecake da se hladi 1 sat.
- Izvadite kolač iz pećnice i potpuno ga ohladite prije nego što ga izvadite iz kalupa.
- Pomiješajte sastojke za kremu. Nanesite na cheesecake i poslužite.
Čerimoja ili cherimoja zanimljivo je egzotično voće čiji se okus često povezuje s bananom ili ananosom.