Irska torta

Fina čokoladna torta s irskim likerom.

Irska torta

01:30

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C.

Zagrijte maslac, čokoladu, šećer, kakao u prahu i Bailey's. Miješajte dok se čokolada, maslac i šećer ne otope. Maknite s vatre i ostavite da se hladi 5 minuta.

U međuvremenu, namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade i dobro izmiješajte mikserom. Lagano umiješajte smjesu s brašnom i miksajte dok smjesa ne bude bez grudica.

Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi u kalupu 10 minuta prije vađenja.

Čokoladu, slatko vrhnje, Bailey's i sol zagrijte na laganoj vatri. Miješajte cijelo vrijeme i dodajte maslac.

Ostavite glazuru na sobnoj temperaturi dok ne bude dovoljno gusta pa prelijte preko ohlađenog kolača.

Ostali recepti

Zdravi zeleni smoothie
Pile sauvignon od gljiva i pita
Lagani i tanki kruščići s jogurtom
Pijana čokoladna torta
Jednostavan zeleni smoothie
Zapečeni losos s medom i limunom
Kruh od borovnica i jogurta
Sladoled od kave na štapiću
© 2025 Zdravi recepti