Fina čokoladna torta s irskim likerom.
Sastojci:
Torta
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C.
Zagrijte maslac, čokoladu, šećer, kakao u prahu i Bailey's. Miješajte dok se čokolada, maslac i šećer ne otope. Maknite s vatre i ostavite da se hladi 5 minuta.
U međuvremenu, namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20cm.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade i dobro izmiješajte mikserom. Lagano umiješajte smjesu s brašnom i miksajte dok smjesa ne bude bez grudica.
Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi u kalupu 10 minuta prije vađenja.
Čokoladu, slatko vrhnje, Bailey's i sol zagrijte na laganoj vatri. Miješajte cijelo vrijeme i dodajte maslac.
Ostavite glazuru na sobnoj temperaturi dok ne bude dovoljno gusta pa prelijte preko ohlađenog kolača.