Irska čokoladna torta

Dašak daleke Irske baš na vašem tanjuru!

Irska čokoladna torta

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 21 cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

Maslac, nasjeckanu čokoladu, šećer, kakao u prahu i Baileys kuhajte na pari uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se hladi 10 minuta.

Dodajte jedno po jedno jaje u smjesu s čokoladom i miješajte nakon svakog dodavanja. Dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte.

Pecite 40 do 50 minuta. Izvadite kolač iz pećnice i pustite da odstoji oko 15 minuta prije vađenja iz kalupa.

Baileys i sol zagrijevajte dok ne prokuhaju. Prelijte smjesu preko nasjeckane čokolade i pustite da odstoji oko 2 minute. Polako miješajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Ostavite glazuru da se hladi oko 5 minuta.

Premažite ohlađen kolač i uživajte!

Ostali recepti

Kajgana s patlidžanima i tikvicama
Nice cream: sladoled od samo tri sastojka
Složenac od fazana i riže
Zobene pahuljice sa smokvama i brusnicama
Napitak od paprike, mrkve i jabuke
Čokoladni kolač bez maslaca
Pljeskavica sa slaninom i gljivama
Muffini od datulje i meda
© 2025 Zdravi recepti