Humus od cikle

Ako ste ljubitelj humusa, onda morate isprobati verziju najpopularnijeg zdravog umaka s pečenom ciklom.

Humus od cikle Izvor slike: 123RF

00:55

Sastojci:

Priprema humusa od cikle

  1. Uključite pećnicu da se zagrije na 200°C.
  2. Operite ciklu i zamotajte ju u aluminijsku foliju. Pecite oko 50 minuta, odnosno dok nije potpuno mekana. Pričekajte da se cikla malo ohladi pa uklonite aluminijsku foliju. Ogulite ciklu i narežite na manje komade.
  3. Ocijedite slanutak, a tekućinu stavite sa strane za slučaj da želite razrijediti umak.
  4. U posudu električne sjeckalice stavite ciklu, procijeđeni slanutak, češnjak, tahini pastu, sok od limuna i sol.
  5. Uključite sjeckalicu na najjaču brzinu te postupno dodavajte maslinovo ulje dok ne dobijete glatku, kompaktnu smjesu. Ako vam se umak čini pregust, slobodno ga razrijedite tekućinom od slanutka.
  6. Prebacite umak u posudu koja se može hermetički zatvoriti. Po želji na vrh dodajte sjemenke sezama i malo maslinovog ulja.
  7. Humus može stajati u frižideru do 5 dana.

Ostali recepti

Neobična salata od tune
Ukusna piletina
Smoothie s cimetom
Tjestenina s graškom i ricottom
Smoothie od mrkve i cimeta
Trokuti s višnjom
Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera
Riba u limunu i parmezanu
© 2025 Zdravi recepti