Nazad na početnu

Huevos rancheros

Stvorite meksički ugođaj i iznenadite bližnje

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 veći luk, oguljen i sitno nasjeckan
  • 1 crvena paprika, bez sjemenki, sitno nasjeckana
  • 2 režnja češnjaka, oguljenih i sitno nasjeckanih
  • 2-4 zelene chilli paprike, bez sjemenki i sitno nasjeckane
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica chilli praška
  • 2 žličice mljevenog korijandra
  • 2 žlice svježe nasjeckanog korijandra
  • 700 g zrelih rajčica, oguljenih, bez sjemenki i grubo nasjeckanih
  • 1/4 žličice šećera
  • 8 jaja
  • 8 tortilja od brašna
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • korijandar za ukrašavanje
  • po izboru: prženi grah, za posluživanje

Priprema

Priprema:

1. Zagrijte ulje u većoj tavi s debelim dnom. Dodajte nasjeckan luk i papriku te pržite na srednjoj temperaturi 10 minuta.

2. Dodajte češnjak, chilli, kumin, chilli prašak i nasjeckani korijandar te pržite još 1 minutu.

3. Dodajte rajčice i šećer. Dobro promiješajte te kuhajte lagano 20 minuta. Otkrijte i pirjajte još 20 minuta.

4. Lagano poširajte jaja 3 minute u vodi u koju ste dodali malo soli i bijelog octa (voda ne smije ključati). Poširana jaja pažljivo izvadite iz vode i držite ih na toplom.

5. Stavite tortilje na zagrijani gril. Jednom ih okrenite i maknite kad su hrskave.

6. Dodajte svježe nasjeckani korijandar u umak od rajčica i po ukusu začinite solju i paprom.

7. Aranžirajte dvije tortilje na svaki tanjur, na to stavite 2 jaja i preko toga prelijte umak. Ukrasite svježim korijandrom i odmah poslužite s preprženim grahom ako želite.

Savjet kuhara

Ukusne i kvalitetne rajčice mogu biti vrlo značajne kod pripreme ovog jela. Uputno je koristiti one koje su dulje na stabljici jer imaju bolji okus i intenzivniju aromu.