Hrskavi pečeni krumpiri

Odlična poslastica za 4 osobe

Hrskavi pečeni krumpiri

01:00

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Operite krumpir i malo ga ostružite. Ubodite ga vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite oko 1/2 sata ili dok nije mekan kad se pritisne (koristite rukavice, jer će krumpir biti vruć).

2. Narežite ih na pola vodoravno, žlicom izvadite meso i stavite ga u zdjelu.

3. Svježi sir izmiješajte s krumpirom. Začinite solju i paprom.

4. Narežite šunku na trake i pažljivo umiješajte u smjesu krumpira s grahom, graškom i mrkvom.

5. Stavite mješavinu u ljuske krumpira i pospite sirom po vrhu.

6. Stavite ih na vrući gril i pecite dok ne dobiju zlatnu boju i ugriju se skroz. Odmah poslužite sa svježom salatom.

Savjet kuhara

Serrano šunka se proizvodi u Španjolskoj i ima nešto slađi, sukulentniji okus. Ako je ne možete pronaći, upotrijebite pršut. Krumpir će biti još ukusniji ako smjesi dodate nasjeckani luk vlasac.

Ostali recepti

Smoothie s tofuom i voćem
Prirodni sirup protiv kašlja
Cheesecake s prženim bademima, bananama i borovnicama
Smoothie od trešanja i mrkve
Salata od mrkve i quione
Najbolji napitak za gubitak kilograma
Smoothie od naranče i kurkume
Tjestenina s graškom i piletinom
© 2025 Zdravi recepti