Odlična poslastica za 4 osobe
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Operite krumpir i malo ga ostružite. Ubodite ga vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite oko 1/2 sata ili dok nije mekan kad se pritisne (koristite rukavice, jer će krumpir biti vruć).
2. Narežite ih na pola vodoravno, žlicom izvadite meso i stavite ga u zdjelu.
3. Svježi sir izmiješajte s krumpirom. Začinite solju i paprom.
4. Narežite šunku na trake i pažljivo umiješajte u smjesu krumpira s grahom, graškom i mrkvom.
5. Stavite mješavinu u ljuske krumpira i pospite sirom po vrhu.
6. Stavite ih na vrući gril i pecite dok ne dobiju zlatnu boju i ugriju se skroz. Odmah poslužite sa svježom salatom.
Savjet kuhara
Serrano šunka se proizvodi u Španjolskoj i ima nešto slađi, sukulentniji okus. Ako je ne možete pronaći, upotrijebite pršut. Krumpir će biti još ukusniji ako smjesi dodate nasjeckani luk vlasac.