Nazad na početnu
Sastojci
- 1,5 do 2,5 kg hobotnice
- 1-2 kg krumpira
- 2-3 dl vina
- 1-2 dl maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 3-4 velike žlice svježeg peršina
Priprema
Priprema:
- Hobotnicu očistite, operite i ostavite u zamrzivaču. Prije pripreme odmrznite jer ćete tako omekšati meso.
- Već unaprijed opranu hobotnicu stavite da se kuha u vlastitoj tekućini.
- Krumpir narežite na četvrtine i kuhajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta.
- Nakon što tekućina ispari, hobotnicu prebacite u protvan napunjen krumpirima.
- Zalijte s maslinovim uljem. Pripazite da su pri tome krumpiri dobro nauljeni.
- Protvan prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici na 250 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, onoliko koliko je potrebno da krumpir omekša.
- U međuvremenu u loncu u kojem ste kuhali hobotnicu, dodajte maslinovog ulja i prepržite češnjak koji ne smije požutjeti.
- Dodajte vino (bijeli ili crno, ovisno o želji) i peršin te dodatno začiniti s paprom i soli, ovisno o željama.
- Neka se kuha talog od hobotnice u vinu sve dok se posve na rastopi u njemu.
- Kad su krumpiri i hobotnica gotovi, izvadite iz pećnice, prelijte s kuhanim vinom.
- Vratite u pećnicu bez prekrivanja i pecite još maksimalno 10 minuta.