Nazad na početnu
Sastojci
- 1 dinja, nasjeckana na kriške
- 1 veći svježi krastavac
- 50 g feta sira
- 2 dl soka od limete
- 1 žličica origana
- 1 žličica timijana
- 2 žlice sezama
- 2 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- Na vatri lagano popržite sjemenke sezama, neprestano miješajući kako ne bi zagorjele. Maknite s vatre i stavite da se kratko ohladi.
- Narežite dinju na ploške i odstranite koru. Ogulite svježi krastavac i narežite ga na kolutiće.
- U posudi izmiješajte pola soka od limete, maslinovo ulje, timijan, origano, sol i sezam.
- Na pladanj ili u koru od dinje posložite kockice dinje, dodajte krastavce i prelijte s ostatkom soka od limete. Stavite u hladnjak.
- Prije posluživanje razmrvite feta sir i prelijte dresingom od limete, ulja i začina. Poslužite hladno s dekoracijom po želji.