Nazad na početnu

Hladna juha od krastavaca

Odlično osvježenje za vruće dane.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 luk, narezani
  • 50 g maslaca
  • 550 g krastavaca, narezanog
  • 1,8 l povrtnog temeljca
  • 2 velike žlice narezanog, svježeg peršina
  • Iscijeđeni sok od polovice limuna
  • 600 ml vrhnja
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

U velikoj tavi dinstajte luk na maslacu sve dok ne bude mekan i proziran. Dodajte krastavce i nastavite kuhati kroz slijedećih 5 minuta na laganoj vatri.

Dodajte temeljac i kuhajte do vrenja. Smanjite vatru, dodajte sol i papar i kuhajte na 5 minuta. Dodajte peršin i limunov sok te nastavite kuhati kroz daljnjih 5 minuta.

Pomoću štapnog miksera smiksajte juhu. Ostavite juhu da se malo ohladi, a zatim ju stavite u hladnjak.

Kada je spremna za poslužiti, umutite jedno vrhnje u juhu.

Poslužite ohlađeno.