Nazad na početnu

Gusta juha od školjaka

Ugodna večera za šestero prijatelja...

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 8 komada celera, narezanih
  • 700 g luka, narezanog
  • 1,8 kg rajčice, narezane
  • 900 g školjki sa sokom, može i konzervirane
  • 3 čajne žličice suhog timijana
  • 1 čajna žličica suhog origana
  • 2 čajne žličice suhog bosiljka
  • 225 ml ribljeg temeljca
  • 2 čajne žličice bijelog papra
  • 225 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 3 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 1,2 l mlijeka

Priprema

Priprema

Stavite celer, luk, krumpir, školjke, timijan, origano, bosiljak, riblji temeljac i papar u jednu veliku tavu. Kuhajte na laganoj vatri kroz 30 - 45 minuta dok povrće i krumpir ne budu mekani.

Napravite zapršku, znači otopite maslac u maloj tavici, dodajte brašno i češnjak, a zatim sve to miješajte s drvenom kuhačom kroz par minuta dok sve ne dobije blago smeđu boju.

Dodajte zapršku u povrtnu mješavinu koju ste već prije napravili, a zatim još sve pomiješajte s mlijekom. Dobro miješajte i kuhajte na laganoj vatri kroz 10 minuta.

Poslužite vruće.