Nazad na početnu

Gulaš od govedine

Stari klasik koji uvijek izaziva osmjehe

00:30
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Nutritivne vrijednosti:

Ukupne masnoće: 16 g
Zasićene masnoće: 3 g
Kolesterol: 56 mg
Kalij: 572 mg
Natrij: 453 mg
Ukupni ugljikohidrati: 18 g
Dijetna vlakna: 4 g
Šećer (monosaharid): 8 g
Bjelančevine: 22 g

Sastojci

  • 30 dag posne govedine
  • 20 dag luka
  • 20 dag mrkve
  • 20 dag korijena peršina
  • 20 dag svježe rajčice ili 6 dag pirea od rajčice (četiri velike žlice)
  • 20 g ulja (četiri čajne žlice)
  • 12 dag kiselog vrhnja (do 12% mliječne masnoće, osam velikih žlica)
  • 4 dag brašna (dvije velike vrhom pune žlice)
  • velika žlica vinskog octa (kvasine), čajna žlica limunovog soka, ružmarin, čajna žlica crvene slatke paprike, lovorov list

Priprema

Priprema:

Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk i povrće, dodajte govedinu narezanu na kockice i crvenu papriku. Podlijte vinom, octom, 2 - 3 velike žlice vode i dodajte začinsko bilje. Kada je meso smekšano, dodajte brašno i kiselo vrhnje razmućeno u malo vode i prokuhajte desetak minuta. Prije posluživanja dodajte veliku žlicu sjeckanog lišća peršina i čajnu žlicu limunovog soka.

Energetska vrijednost

312