Nazad na početnu

Grčka tjestenina (Biggest loser dijeta jednostavnih zamjena)

Tjestenina s povrćem i fetom.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 170 grama tjestenine od cjelovitog zrna
  • 2 čajne žličice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 700 g prženih rajčica
  • 1 nasjeckana crvena paprika
  • 200 grama zamrznutih srca artičoka
  • ¼ šalice niskomasnog feta sira
  • 8 nasjeckanih crnih maslina
  • limunova korica od 1 limuna
  • svježi peršin ili origano

Priprema

Priprema

Pripremite tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane.

U velikoj tavi, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pecite 5 minuta, ili dok ne postane mekan. Dodajte češnjak i lagano kuhajte još 1 minutu, ali nemojte dopustiti da češnjak zagori. Dodajte papriku i kuhajte dok ne omekša. Dodajte rajčice i kuhajte još 4 minute. Dodajte artičoke i kuhajte još jednu minutu ili dok se ne zagriju.

Stavite umak u veliku zdjelu i dodajte tjesteninu. Lagano promiješajte i pospite sirom, maslinama i koricom limuna. Stavite na tanjure i pospite peršinom ili origanom.