Granola s kikirikijem

Napravite sami svoju granolu!

Granola s kikirikijem

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Na srednje jakoj vatri zagrijte kikiriki maslac, med i canola ulje dok se sve ne otopi.

Dodajte zobene pahuljice, kikiriki i lanene sjemenke. Miješajte dok se zobene pahuljice ne prekriju.

Uzmite polovicu smjese i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Raširite smjesu po papiru i pecite 12 do 15 minuta. Kada granola poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ju iz pećnice. Čak i ako je malo ljepljiva, osušit će se nakon što ju izvadite iz pećnice.
 
Ponovite postupak s drugom polovicom smjese.

Granolu držite u dobro zatvorenoj posudi.

Ostali recepti

Kajgana s dimljenim lososom
Kremasta juha od celera
Lagana čokoladna torta
Kremasti doručak s jabukama i brusnicama
Tortilje od piletine i mozzarelle
Pečeni patlidžani na sicilijanski
Juha od bundeve i kokosovog ulja
Ljetna riža
© 2025 Zdravi recepti