Nazad na početnu

Grah na francuski način

Svi smo jeli grah stotine puta, ali jeste li ga jeli na ovaj način?

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan
  • 2 celerove stabljike, sitno narezane
  • 3 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 550g konzerviranog skuhanog cannellini graha (može i bijeli grah)
  • 400 ml povrtnog temeljca
  • 125 ml bijelog vina
  • 3 grančice ružmarina
  • ¼ čajne žličice bijelog papra
  • 100 g mozzarelle

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer i češnjak, te tako dinstajte kroz 5 minuta dok ne omekšaju, uz lagano miješanje naravno.

Dodajte sve preostale sastojke osim sira i čekajte dok sve ne prokuha. Smanjite vatru, pokrijte s poklopcem i ostavite neka lagano vrije na 10-15 minuta.

Kada idete poslužiti, izvadite i bacite ružmarinove grančice. Nagrabite juhu u tople tanjure i na vrh svakog tanjura posipajte malo sira