Nazad na početnu

Goveđa ljetna juha

Juha od mesa i povrća je najukusniji način za nadoknaditi izgubljene elektrolite!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 žlice maslaca
  • 450g nasjeckanog goveđeg mesa
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 šalica nasjeckanog celera
  • 1 šalica nasjeckane mrkve
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 3 nasjeckana krumpira
  • 1/2 nasjeckane crvene paprike
  • 8 šalica goveđeg temeljca
  • 1/4 šalice crnog vina
  • 1/2 žličice sušene majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 1/2 žličice sušenog bosiljka
  • 2/3 šalice smrznutog graška
  • sol

Priprema

Priprema

U veliki lonac stavite 2 žlice maslaca i meso na kockice. Pirjajte 4-5 minuta. Uklonite meso i u isti lonac dodajte preostali maslac, zajedno s lukom, celerom, mrkvom, češnjakom, krumpirom i paprikom te kuhajte oko 8 minuta.

U lonac dodajte preostale sastojke, osim graška i dobro promiješajte. Kada proključa smanjite vatru i nastavite dinstati 30 do 35 minuta. Pred kraj dodajte grašak.