Frittata s artičokama

Pripremite ukusan doručak za 6 osoba!

Frittata s artičokama

00:40

Sastojci:

Priprema

Izrežite artičoke na četvrtine. Zagrijte tavu i stavite maslinovo ulje. Dodajte artičoke i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Povremeno miješajte i posolite artičoke. Uklonite s vatre.

Jaja stavite u srednje veliku zdjelu. Dodajte snijeg od bjelanjaka i posolite. Umutite ih dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Zagrijte tavu i dodajte žlicu maslaca. Stavite polovicu artičoka u posudu i pospite peršinom i timijanom. Smanjite toplinu i stavite polovicu smjese jaja preko artičoka. Brzo promiješajte tako da su artičoke ravnomjerno raspoređene. Pržite bez miješanja oko 4 minute, a zatim okrenite frittatu i pržite još minutu.

Ponovite kako bi pripremili i drugu frittatu. Poslužite vruće ili hladno uz kruh.

Energetska vrijednost:

119

Nutritivne vrijednosti:

Ostali recepti

Tjestenina s maslacem od kikirikija, češnjakom i đumbirom
Napitak od češnjaka protiv gripe
Salata sa šipkom i špinatom
Ljuti teleći ražnjići
Punjene sardine
Dida Boža tortica s kremom od mandarine i ricotte
Muffini s bananom i brusnicama
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
© 2025 Zdravi recepti