Francuski pečeni losos

Losos savršen za sve prigode.

Francuski pečeni losos

00:45

Sastojci:

Priprema

Pećnicu zagrijte na 230°C. Izmiješajte timijan, ružmarin, maslinovo ulje i senf. Smjesu ravnomjerno nanesite na losos i posolite.  Rajčice prepolovite, lim za pečenje namastite, poslažite rajčice i stavite peći 10 minuta. U međuvremenu nasjeckajte luk i mahune. Izvadite lim, dodajte luk i mahune te losos stavite na vrh. Pecite 12 minuta. Limune narežite na četvrtine. Poslužite zajedno s pečenim povrćem.

Energetska vrijednost:

460

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 460
Kalcij 53mg
Ukupno masti 32g
Magnezij 68mg
Natrij 190mg
Kalij 816mg
Vitamin E 2,2mg
Vitamin C 20mg
Vlakna 1g
Ugjikohidrati 5g
Željezo 2mg
Protini 35mg
Kolesterol 100mg

Ostali recepti

Palačinke od borovnica
Linguini od cjelovitog brašna s pestom od graška
Ljetni smoothie od bobičastog voća
Salata od lubenice, borovnica i feta sira
Tjestenina s rajčicom i mozarellom
Muffini od nutelle i banane
Smoothie od tofua i banane
Losos s limetom i češnjakom
© 2025 Zdravi recepti