Nazad na početnu

Francuski omlet

Omlet za savršen početak dana.

00:10
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 velika jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 15g maslaca
  • 1 žličica peršina
  • 1/2 glavice sitno narezanog luka
  • 1 sitno narezana rajčica
  • 1/2 šalice narezanog feta sira

Priprema

Priprema

U jednu zdjelu pomiješajte peršin, luk, rajčicu i feta sir. U drugu zdjelu omiješajte jaja, mlijeko, sol i papar i dobro umutite dok smjesa postane kompaktna. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslac. Kada se maslac otopi, dodajte jaja. Pecite nekoliko minuta, zatim smanjite vatru i preokrenite omlet na srugu stranu, kako bi se ravnomjerno ispekao. Omlet stavite na tanjur ta po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Zatim omlet presavijte i poslužite.