Nazad na početnu

Francuska proljetna juha

Juha puna proljetnog povrća.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1/4 šalice maslaca
  • 450g nasjeckanog poriluka
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2l vode
  • 200g špinata
  • 3 nasjeckana krumpira
  • 2 nasjeckane mrkve
  • 1 svežanj nasjeckanih šparoga
  • 1/3 šalice riže
  • 1 žličica soli
  • 250ml kiselog vrhnja

Priprema

Priprema

U velikom loncu rastopite maslac. Dodajte poriluk i luk i kuhajte dok ne omekšaju. Dodajte vodu, krumpir, šparoge, mrkvu i rižu. Posolite, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta, dok povrće ne omekša.

Dodajte špinat, kiselo vrhnje, kuhajte oko 5 minuta i poslužite.