Nazad na početnu

Flan od tikvica

Flan od tikvica za šest osoba.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 6 tikvica, narezanih
  • 4 jaja, razdvojiti žumanjke i bjelanjke
  • 175 g parmezana, svježe naribanog
  • prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
  • sol

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C i nauljite lim za pečenje s maslinovim uljem.

Blanširajte tikvice u kipućoj vodi na 2 minute. Malo ohladite.

Stavite žumanjke, parmezan i muškatne oraščiće u zdjelu. Dodajte i tikvice i sve dobro promiješajte.

Razmutite bjelanjke dok ne budu kruti, a zatim ih dodajte u mješavinu s tikvicama.

Napunite lim za pečenje s mješavinom i pecite na 25 minuta, sve dok flan ne dobije zlatnu boju na vrhu.

Izvadite iz pećnice i poslužite odmah.