Zdrava i ukusna kombinacija za šest osoba.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite lim za pečenje promjera 20 cm s maslacem.
Stavite brašno i prstohvat soli na radnu površinu. U sredini napravite rupu i u nju stavite 2 razmućena jajeta i 150 ml kiselog vrhnja. Dodajte 175 g maslaca, razrežite na manje dijelove i rukama dodatno razmijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Mijesite tako kroz 10 minuta.
Pokrijte tijesto s krpom i ostavite sve tako na sat vremena.
Pomiješajte svježi sir s preostalim maslacem, žumanjcima, koprom i solju. U zasebnoj zdjeli umutite bjelanjak dok ne bude krući, a zatim ga pomiješajte sa sirnom mješavinom.
Popunite dno lima za pečenje s tijestom. Izrežite rubove tijesta, a zatim ravnomjerno raspodijelite sirnu mješavinu po cijelom tijestu.
Po vrhu mješavine raspodijelite ostatak vrhnja i pecite u pećnici na 30 minuta.
Poslužite vruće.