Fina i sočna pita.
Sastojci:
Borovnice, šećer i sok od naranče kuhajte na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, kuhajte 1 minutu, a zatim miješajte još 1 minutu. Pomiješajte kukuruzni škrob s 3 žličice tople vode i dobro izmiješajte. Dodajte u smjesu s borovnicama. Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 minute dok smjesa ne bude gušća. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 20x20 cm.
Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer, prašak za pecivo i cimet. Dodajte rastopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete krupne mrvice. 2/3 smjese rasporedite u pripremljen lim za pečenje. Pecite u pećnici 10 minuta.
Izvadite koru iz pećnice i na nju stavite punjenje od borovnica. Prekrijte s oguljenom i narezanom jabukom. Na jabuku stavite ostatak tijesta.
Pecite 35 do 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 30 minuta. Stavite u hladnjak da se hladi 3 sata prije posluživanja.