Faširanci od fete i tikvica

Siguran pogodak kod društva!

Faširanci od fete i tikvica

01:00

Sastojci:

Priprema

Dovedite lagano posoljenu vodu u loncu za pirjanje do vrenja i stavite krumpir u vodu. Kuhajte dok ne omekša, oko 20 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Kada se ohladi dovoljno da se može obrađivati, narežite na fine kockice.

U velikoj zdjeli, izmiješajte zajedno kuhani krumpir, tikvice, jaja, luk, lišće mente, fetu i krušne mrvice. Napravite takvu smjesu da laganim pritiskom možete napraviti faširance.

Stavite brašno u zasebnu plitku posudu. Od nastale smjese tikvica napravite male faširance, a zatim ih obložite s brašnom s obje strane.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj toplini. Popržite faširance do zlatno smeđe boje, to jest 3 do 5 minuta po strani.

Ocijedite faširance na papirnatim ručnicima i poslužite vruće.

Ostali recepti

Losos u marinadi od meda i đumbira
Kolač od banane i sira
Juha od crvene leće i luka
Patlidžan s fetom
Fino pečena piletina
Mediteranska salata s tunom
Špinat s limunom i češnjakom (prehrana za krvnu grupu 0)
Grah salata s avokadom
© 2025 Zdravi recepti