Siguran pogodak kod društva!
Sastojci:
Dovedite lagano posoljenu vodu u loncu za pirjanje do vrenja i stavite krumpir u vodu. Kuhajte dok ne omekša, oko 20 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Kada se ohladi dovoljno da se može obrađivati, narežite na fine kockice.
U velikoj zdjeli, izmiješajte zajedno kuhani krumpir, tikvice, jaja, luk, lišće mente, fetu i krušne mrvice. Napravite takvu smjesu da laganim pritiskom možete napraviti faširance.
Stavite brašno u zasebnu plitku posudu. Od nastale smjese tikvica napravite male faširance, a zatim ih obložite s brašnom s obje strane.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj toplini. Popržite faširance do zlatno smeđe boje, to jest 3 do 5 minuta po strani.
Ocijedite faširance na papirnatim ručnicima i poslužite vruće.