Nazad na početnu

Endivija sa salatom od morskih plodova

Slasna salata od raznovrsnih plodova mora

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 glavica endivije
  • 2 zelene paprike
  • 12,5 cm dugačak krastavac
  • 125 g lignji, očišćenih i narezanih na kolutiće
  • 225 g mladih šparoga
  • 125 g dimljenog lososa, narezanog na široke trake
  • 175 g svježe kuhanih dagnji u školjkama

Dressing od limuna

  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žlica octa od bijelog vina
  • 5 žlica svježeg soka od limuna
  • 1-2 žlice mljevenog šećera
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Za ukrašavanje

  • kriške limuna
  • stručak svježeg korijandra

Priprema

Priprema:

1. Operite i natrgajte endiviju na male komadiće te je poslažite na pladanj za posluživanje.

2. Izvadite sjemenke iz paprika i narežite ih s krastavcima na male kockice. Pospite po endiviji.

3. Uzavrijte lonac vode i dodajte kolutiće lignji. Uzavrijte ponovo, pa ugasite vatru i ostavite stajati 5 minuta. Tada ocijedite i isperite u hladnoj vodi.

4. Prokuhajte šparoge u kipućoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju, ali da još ostanu hrskave. Aranžirajte s lignjama, dimljenim lososom i dagnjama po salati.

5. Da bi načinili dressing od limuna, stavite sve sastojke u posudu s poklopcem i dobro promiješajte dok se svi sastojci ne izmiješaju.

6. Po salati prelijte 3 žlice dressinga, a ostalo servirajte u vrču. Ukrasite salatu s kriškama limuna i korijandrom te poslužite.