Slasna salata od raznovrsnih plodova mora
Sastojci:
1. Operite i natrgajte endiviju na male komadiće te je poslažite na pladanj za posluživanje.
2. Izvadite sjemenke iz paprika i narežite ih s krastavcima na male kockice. Pospite po endiviji.
3. Uzavrijte lonac vode i dodajte kolutiće lignji. Uzavrijte ponovo, pa ugasite vatru i ostavite stajati 5 minuta. Tada ocijedite i isperite u hladnoj vodi.
4. Prokuhajte šparoge u kipućoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju, ali da još ostanu hrskave. Aranžirajte s lignjama, dimljenim lososom i dagnjama po salati.
5. Da bi načinili dressing od limuna, stavite sve sastojke u posudu s poklopcem i dobro promiješajte dok se svi sastojci ne izmiješaju.
6. Po salati prelijte 3 žlice dressinga, a ostalo servirajte u vrču. Ukrasite salatu s kriškama limuna i korijandrom te poslužite.