Nazad na početnu
Sastojci
- 3 šalice punomasnog mlijeka
- 1 šalica tekućeg šlaga ili slatko vrhnja
- 3 štapića cimeta
- 1 mahuna vanilije, prepolovljena i uklonjenih sjemenki
- 1 žlica svježe naribanog muškatnog oraščića
- 5 jaja (odvojite žutanjke i bjelanjke)
- 2/3 (130 g) šećera
- 3/4 šalice (175 ml) tamnog ruma ili burbona
Priprema
Priprema:
- U posudi izmiješajte mlijeko, šlag, cimet, mahunu vanilije, sjemenke vanilije i muškatni oraščić.
- Prokuhajte smjesu na srednje jakoj vatri.
- Kada prokuha, odmaknite i pustite da odleži.
- S mikserom istucite žumanjke i šećer u glatku smjesu.
- Smjesu dodajte prokuhanom mlijeku i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Dodajte smjesi burbon ili rum.
- Neka se smjesa preko noći ohladi.
- Prije posluživanja, istucite bjelanjke u tvrdi snijeg i pomiješajte s eggnogom.
- Ukrasite muškatnim oraščićima.
Vezani članci: