Nazad na početnu

Džem od malina

Zamislite doručak uz džem koji ste sami napravili?

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 900 g šećera
  • 900 g svježih malina

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i osušite staklenke, a zatim ih stavite u pećnicu na 15 minuta da ih sterilizirate.

Šećer stavite u pećnicu na 5 do 10 minuta da se zagrije.

Stavite maline u široku posudu od nehrđajućeg čelika i kuhajte 3 do 4 minute dok sok ne počne teći. Dodajte vrući šećer i miješajte dok se maline ne raspadnu.

Pojačajte toplinu i kuhajte polako oko 5 minuta često miješajući. Uzmite malo voća i soka, stavite na tanjur u hladnjak na par minuta. Izvadite tanjur iz hladnjaka i gurnite lagano sirup vrškom prsta: ako se sirup nabora, džem je kuhan.

Džem uklonite s topline i sipajte u sterilizirane staklenke. Odmah zatvorite staklenke i pohranite ih na hladno mjesto.