Zamislite doručak uz džem koji ste sami napravili?
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i osušite staklenke, a zatim ih stavite u pećnicu na 15 minuta da ih sterilizirate.
Šećer stavite u pećnicu na 5 do 10 minuta da se zagrije.
Stavite maline u široku posudu od nehrđajućeg čelika i kuhajte 3 do 4 minute dok sok ne počne teći. Dodajte vrući šećer i miješajte dok se maline ne raspadnu.
Pojačajte toplinu i kuhajte polako oko 5 minuta često miješajući. Uzmite malo voća i soka, stavite na tanjur u hladnjak na par minuta. Izvadite tanjur iz hladnjaka i gurnite lagano sirup vrškom prsta: ako se sirup nabora, džem je kuhan.
Džem uklonite s topline i sipajte u sterilizirane staklenke. Odmah zatvorite staklenke i pohranite ih na hladno mjesto.