Domaći sirup od grožđa

Pitate se što napraviti s previše mekanim grožđem kojeg niste pojeli na vrijeme? Isprobajte recept za prirodni sirup koji je gotov za tren, a sve što vam treba je – zaslađivač!

Domaći sirup od grožđa Izvor slike: Depositphotos

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. Grožđe stavite u vodu i kuhajte na srednjoj vatri. Kad koža počne pucati, maknite s vatre i izlijte vodu.
  2. Koristeći pribor za pravljenje pirea, zgnječite grožđe tako da se iscijedi sav sok. Sok procijedite, za slučaj da su ostale koštice ili koža.
  3. Dobiveni sok vratite na vatru, dodajte šećer i javorov sirup i po želji malo soka od limuna. Po potrebi dodajte vodu (ako je sirup pregust) i/ili još šećera (ako volite slađi okus). Kuhajte na srednjoj vatri uz povremeno miješanje dok ne dobijete gustu smjesu.
  4. Sirup prebacite u staklene posude, ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi i spremite u hladnjak.

Sirup možete koristiti kao preljev za sladoled, možete s njim puniti palačinke ili ga izmiješati s prirodnim sokom od grožđa za intenzivniji okus.

Ostali recepti

Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)
Granola sa sezamom
Avokado cheesecake bez pečenja
Smoothie za trudnice protiv jutarnjih mučnina
Smoothie od borovnica i dinje
Piletina s porilukom
Slatki zalogajčići od piletine i slanine
Karamelizirani čips od jabuke
© 2025 Zdravi recepti