Domaći namaz od kruške

Ako ste ljubitelj domaćih pripravaka, ovaj recept za namaz će vas osvojiti na prvu, a najbolja stvar je što, umjesto krušaka, možete koristiti bilo koje voće!

Domaći namaz od kruške Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. U veliki lonac stavite vodu bez dodataka dok dođe do vrenja. Za to vrijeme u posudu stavite što hladniju vodu i dodajte led. Kad voda prokuha, smanjite vatru i dodajte oprane kruške s korom na 20-ak sekundi.
  2. Izvadite kruške i odmah iz prebacite u ledenu vodu. Kad se malo ohlade, ogulite ih, izrežite na četvrtine (po dužini) i uklonite koštice i stabljiku.
  3. Kad narežete sve kruške, premjestite ih u veliki lonac i dodajte vodu, sok od limuna i limunovu koricu. Kad voda zakuha, kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta, zatim smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta.
  4. Prebacite kruške u blender i kratko izmiješajte, tako da ostanu komadići, a vodu izlijte. Zatim premjestite u posudu, dodajte šećer, vaniliju, cimet, muškatni oraščić i sok od naranče i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Ponovno stavite na srednju vatru dok ne proključa, smanjite i miješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Namaz možete staviti u posudu u hladnjak ili ga pohraniti u staklenke, kao pekmez.

Ostali recepti

Krumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa
Sok od mrkve
Muffini s bananom i borovnicama
Lazanje sa špinatom
Špageti s krem umakom od šampinjona i pancete
Pileća prsa sa đumbirom
Osvježavajuća piletina s rajčicama
Varivo od leće
© 2025 Zdravi recepti