Domaći mascarpone

Tako jednostavno, a ukusno.

Domaći mascarpone

00:10

Sastojci:

Priprema

U loncu zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Pustite da počne ključati, dok ne postigne temperaturu od 90°C. Ako je potrebno povremeno smanjite vatru.

Dodajte sok od limuna i pustite da se kuha još 5 minuta. Također pazite da ne prijeđe temperaturu od 90°C.

Uklonite s vatre i pustite da se hladi. Smjesa će postati gušća. Na radnu podlogu stavite krpu i na nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u hladnjak i pustite da stoji 8 do 12 sati.

Držite sir u hladnjaku i stavite ga u staklenku bez prisutnosti zraka. U njoj će sir moći stajati oko tjedan dana.

Ostali recepti

Džem od šljiva
Juha od tikvica i špinata
Kajgana s tunom
Riblji tacosi
Kolačići od zobi i malina
Složenac od patlidžana i sira
Juha od cikle i rajčice (Paleo dijeta)
Talijanska juha od povrća
© 2025 Zdravi recepti