Nazad na početnu

Domaći kruh s maslinovim uljem

Ukusan i hrskav domaći kruh.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 7g suhog kvasca
  • 500g brašna
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Pomiješajte kvasac, brašno, sol i šećer.

U 300 ml tople vode umiješajte ulje. Dodajte u suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete meko i ljepljivo tijesto.

Pospite radnu površinu brašnom i dobro izmijesite tijesto. Kada tijesto postane glatko, pokrijte ga i ostavite da se diže 1 sat.

Izmijesite tijesto na pobrašnjenoj površini. Stavite ga u nauljen lim za pečenje i pustite da odstoji 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 240°C. Pecite kruh oko 30 minuta.