Domaći jabučni ocat

Obogaćen cimetom i klinčićem.

Domaći jabučni ocat

02:20

Sastojci:

Priprema

U velikom loncu stavite jabuke, naranče, limun, cimet, šećer i klinčić. Dodajte vode tako da prekrije svo voće. Sve pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta do 1 sat. Potom vatru skroz smanjite, poklopite i kuhajte još 1.5 do 2 sata. Uklonite lonac s vatre i uklonite štapiće cimeta. Smjesu izmiješajte štapnim mikserom, a potom procijedite. Ocat držite u staklenoj bočici u hladnjaku.

Ostali recepti

Salata od kelja, ananasa i borovnica
Losos u umaku od šljiva
Zdrave bezglutenske okruglice s tri sastojka
Lignje s kokosom
Smoothie od malina, badema i banane
Rižoto s gljivama
Sendvič od lososa i avokada
Salata od špinata i jagoda
© 2025 Zdravi recepti