Dimljeni losos s fettuccinima

Teško ćete pogriješiti s dimljenim lososom.

Dimljeni losos s fettuccinima

00:40

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje u tavi, a zatim na njemu dinstajte luk na laganoj vatri. Dodajte vrhnje, vlasac i senf u prahu. Začinite solju i paprom te dovedite sve do vrenja.

Smanjite vatru i miješajte dok se umak ne zgusne.

Dodajte lososa i sok od limuna te miješajte dok se sve ne zagrije. Zadržavajte umak toplim.

U međuvremenu, skuhajte fettuccine u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne budu al dente. Dobro ocijedite i vratite u istu tavu.

Pomiješajte umak s tjesteninom i odmah poslužite tako da sve prelijete s rajčicama i parmezanom.

Ostali recepti

Pita od sira i banana
Zdravi keksi s bundevom bez dodatnog šećera
Punjeni šampinjoni
Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)
Fina čokoladna torta
Tost s ricottom i bananama preliven medom
Palačinke s jabukama
Najmoćniji prirodni antibiotik
© 2025 Zdravi recepti