Nazad na početnu

Dimljena šunka s linguine tjesteninom

Počastite nepce odličnim receptom.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 450 g linguine tjestenine
  • 450 g cvjetova brokule
  • 225 g dimljene šunke, narezane na tanke trakice
  • Za umak od sira:
  • 25 g maslaca
  • 1 velika žlica glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 2 velike žlice vrhnja
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • 50 g cheddar sira, naribanog
  • 1 velika žlica naribanog svježeg parmezana
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

U velikom loncu dovedite lagano posoljenu vodu do ključanja. Dodajte linguine i brokule te kuhajte na oko 10 minuta, to jest dok tjestenina ne bude al dente.

Temeljito ocijedite i brokule i linguine, a zatim sve stavite sa strane, ali neka zadrže toplinu.

U međuvremenu, napravite umak od sira.

Rastopite maslac u loncu u kojem se ne lijepi hrana, umiješajte brašno i kuhajte na minutu. Postupno dodavajte mlijeko konstantno miješajući drvenom kuhačom. Umiješajte vrhnje i začinite s muškatnim oraščićem, solju i paprom.

Kuhajte umak na pet minuta, a zatim maknite lonac s vatre i umiješajte sir.

Miješajte dok se sir ne rastopi i totalno uklopi u umak.

Dodajte linguine, brokulu i šunku u umak od sira, a zatim sve zagrijte na laganoj vatri.

Podijelite tjesteninu na četiri dijela i poslužite odmah.