Dagnje s Iinguine tjesteninom

Dagnje su odlične, ali u kombinacij s linguine tjesteninom još su bolje

Dagnje s Iinguine tjesteninom

00:45

Sastojci:

Za umak:

Priprema:

1. Namočite dagnje u dovoljno hladne vode. Ostavite u hladnjaku dok ih ne zatrebate. Kad su spremne za uporabu, temeljito očistite školjke dagnji, odstranite sav pijesak i niti. Bacite sve koje su otvorene.

2. Otopite maslac u većoj tavi. Dodajte dagnje, luk i vino. Pokrijte i parite 5-6 minuta, protresajući tavu da se osigura ravnomjerno kuhanje. Ocijedite i sačuvajte tekućinu.

3. Za umak zagrijte ulje u manjoj tavi i lagano popržite male kriške luka 3-4 minute dok ne omekšaju i postanu prozirne. Umiješajte rajčice i pola tekućine gdje su se kuhale dagnje. Uzavrijte pa lagano kuhajte 7-10 minuta, dok se umak ne počne zgušnjavati.

4. Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, dok ne bude "al dente". Ocijedite tjesteninu, ostavljajući 2 žlice tekućine i sve zajedno stavite u tavu.

5. Izvadite meso od polovice dagnji. Umiješajte u umak zajedno s ostalim dagnjama. Prelijte vrući umak preko tjestenine i lagano promiješajte. Ukrasite s peršinom i odmah promiješajte.

 

Savjet kuhara

Možete koristiti i neku drugu vrstu školjaka.

Ostali recepti

Smoothie od rajčice i lubenice
Proteinski kolačić od smokve
Salata od lubenice i špinata
Riba sa cheddar sirom
Kuglof od limuna
Prženi njoki s ružmarinom
Kremaste gljive na tostu
Složenac od tune i tjestenine
© 2025 Zdravi recepti