Čokoladni souffle kolač

Savršen i kremast!

Čokoladni souffle kolač

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20 cm.

Odvojite bjelanjke i žumanjke.

Rastopite čokoladu na pari. Umiješajte sir. Ohladite smjesu na 2 minute i umiješajte žumanjke.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte 1/3 bjelanjaka i umiješajte u smjesu s čokoladom. Zatim lagano dodajte preostale bjelanjke.

Smjesu stavite u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 45 minuta. Isključite pećnicu i ostavite kolač u pećnici oko 30 minuta. Kada se kolač ohladi, stavite ga u hladnjak do posluživanja.

Ostali recepti

Kremasti smoothie sa zobenim mekinjama
Prokulice sa sojom
Voćni smoothie sa zobenim pahuljicama
Prokulice s parmezanom i češnjakom
Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena
Fina pita od borovnica
Zobene palačinke s bananom i kikiriki maslacem
Veganski pesto bez ulja
© 2025 Zdravi recepti