Čokoladni san

Dvostruko više čokolade za dvostruki užitak!

Čokoladni san

01:00

Sastojci:

Priprema

Kolač

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu premažite maslacem i pospite brašnom. Umutite vodu i kakao u maloj zdjeli. Pomiješajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i sol. Kada sastojke dobro izmiješate dodajte kakao smjesu, ulje, vaniliju i ocat. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte u kalup i pecite 30 do 35 minuta. Neka se 20 minuta hladi. Prežite tortu i ostavite da se potpuno ohladi.

Glazura

Rastopite čokoladu na pari. Neka se ohladi malo. Umutite šećer u prahu i vodu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte otopljenu čokoladu i polako miješajte oko 1 minutu. Odmah glazurom namažite polovicu biskvita i ostatak torte.

Ostali recepti

Palačinke punjene piletinom i porilukom
Smoothie od kruške i cimeta
Kremasta salata s tjesteninom i kozicama
Limunada sa đumbirom
Salata od feta sira i graška
Kremasta juha od potočarke
Kruh od limuna
Namaz od cikle i feta sira
© 2025 Zdravi recepti