Nazad na početnu

Čokoladni san

Dvostruko više čokolade za dvostruki užitak!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 šalica tople vode
  • 1 / 2 šalice kakaa u prahu
  • 1 1 / 2 šalice brašna
  • 1 šalica šećera
  • 3 / 4 žličice sode bikarbone
  • 1 / 2 žličice soli
  • 1 / 2 šalice suncokretovog ulja
  • 1 žlica čistog ekstrakta vanilije
  • 2 žličice bijelog octa
  • 60 g sitno sjeckane tamne čokolade (po mogućnosti najmanje 70 posto kakaa)
  • 1 / 2 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice vode

Priprema

Priprema

Kolač

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu premažite maslacem i pospite brašnom. Umutite vodu i kakao u maloj zdjeli. Pomiješajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i sol. Kada sastojke dobro izmiješate dodajte kakao smjesu, ulje, vaniliju i ocat. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte u kalup i pecite 30 do 35 minuta. Neka se 20 minuta hladi. Prežite tortu i ostavite da se potpuno ohladi.

Glazura

Rastopite čokoladu na pari. Neka se ohladi malo. Umutite šećer u prahu i vodu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte otopljenu čokoladu i polako miješajte oko 1 minutu. Odmah glazurom namažite polovicu biskvita i ostatak torte.