Čokoladni kolač s medom

Ukusna, sočna i nezaboravna kombinacija.

Čokoladni kolač s medom

02:00

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup promjera 23 cm namažite maslacem i pobrašnite.

Čokoladu i med istopite na pari. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i kakao.

Izmiješajte šećer i maslac. Dodajte jaja, jedno po jedno, i ekstrakt vanilije. Umiješajte rastopljenu čokoladu. Dodajte smjesu s brašnom i dobro izmiješajte. Ulijte vruću vodu i miksajte dok tijesto ne bude glatko.

Pecite otprilike 90 minuta. Provjerite tortu nakon otprilike 45 minuta. Ako je potrebno prekrijte kolač folijom i nastavite pečenje. Nakon pečenja kolač ohladite i poslužite sa svježim voćem.

Ostali recepti

Osvježavajući ljetni punč
Vruća čokolada s cimetom i kokosom
Pileća prsa u medu sa sezamom
Peciva punjena pekmezom
Kolač od naranče i bijele čokolade
Piletina u limeti i avokadu
Smoothie od papaje i ananasa
Zdravi kolačići od suhog voća, oraha i keksa
© 2025 Zdravi recepti