Čokoladni kolač s jagodama

Ovu tortu preskočite ako ste na dijeti jer nećete moći stati na samo jednom komadu!

Čokoladni kolač s jagodama

01:00

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.

Pomiješajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu.

Umutite jaja, mlaćenicu, biljno ulje i ekstrakt vanilije. Dodajte mješavinu brašna, miksajte na srednje jakoj brzini jednu minutu. Dodajte kipuću vodu i dobro izmiješajte.

Pecite 17 do 22 minute. Ohladite kolač na 15 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu, napravite glazura. Pomiješajte rastopljeni maslac i kakao prah. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Izmiješajte i dodajte vaniliju i med. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.

Izvadite kolač iz kalupa i prerežite na dva dijela. Stavite jedan biskvit i namažite polovicom pekmeza od jagoda. Stavite drugi biskvit na vrhu prvog i namažite ostatkom pekmeza. Treći biskvit stavite na vrh.

Stavite kolač u zamrzivač na 10 minuta. Izvadite i namažite glazurom cijeli kolač.

Ostali recepti

Kolač od grejpa i maslinovog ulja
Puretina s artičokama (UN dijeta)
Riba pečena u foliji
Puding od banana
Ražnjići od svinjetine i ananasa
Kolač s limunom
Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena
Cheesecake s prženim bademima, bananama i borovnicama
© 2025 Zdravi recepti