Čokoladni kolač s datuljama i orasima

Čokoladni kolač s orasima i datuljama je čisto zadovoljstvo za sve one koji vole slatke jesenske okuse!

Čokoladni kolač s datuljama i orasima Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Glazura

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 18 cm.
  2. Kuhajte datulje u vodi, uklonite s vatre kada voda prokuha. Dodajte sodu bikarbonu i dobro izmiješajte. Ostavite da se ohladi i povremeno promiješajte.
  3. Pomiješajte čokoladu, orahe, brašno i prašak za pecivo.
  4. Mikserom istucite maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte. Dodajte datulje i ponovno dobro izmiješajte. Pažljivo umiješajte smjesu s brašnom i čokoladom.
  5. Tijesto ulijte u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta.
  6. Za glazuru pomiješajte čokoladu, slatko vrhnje i šećer. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Glazuru prelijte preko toplog kolača i pospite nasjeckanim orasima.

Ostali recepti

Smoothie od breskve i lanenih sjemenki
Mesni složenac s batatom
Zapečena tilapija s artičokama
Coleslaw salata
Losos s pet začina
Torta od meda i badema
Smoothie za doručak
Tjestenina s orasima
© 2025 Zdravi recepti