Nećete se zadržati na samo jednom komadu!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 160°C.
Namastite kalup za pečenje i lagano ga pobrašnite.
Pomiješajte šećer, brašno, sodu bikarbonu i kakao. Posebno pomiješajte zgnječene banane, 1 cijelo jaje, 2 žumanjka, mlijeko i ulje. U zasebnoj posudi istucite preostala 2 bjelanjka do čvrstog stanja.
Pomiješajte smjesu s bananama i suhe sastojke. Postupno dodajte tučene bjelanjke, kako bi smjesa ostala prozračna. Prebacite smjesu u kalup za pečenje i pecite 1 h i 10 min.
Izvadite kolač da se ohladi, ali ga nemojte ukloniti iz kalupa. Za to vrijeme pripremite glazuru.
Rastopite čokoladu u vrhnju za kuhanje i prelijte preko kolača. Stavite kolač u hladnjak. Kada se ohladi, izvadite ga iz kalupa i pospite usitnjenim čipsom od banane.
Energetska vrijednost: