Nazad na početnu
Sastojci
Tijesto
- 1-2 banane
- 10-ak datulja (bez koštice)
- 2 žlice kokosovog ulja
- 50 g kokosovog brašna
Preljev
- 3 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice kakao praha (nezaslađenog)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 1 žlica meda (po želji)
Priprema
Priprema
- Nasjeckajte bananu na sitne kockice i stavite ju u blender. Dodajte kokosovo ulje i brašno pa lagano izmiješajte. Dodavajte datulje malo po malo da možete kontrolirati slatkoću.
- Sami odlučite koliko slatko želite pa prema tome dodajte još datulja. Ako volite okus kokosa, po želji možete dodati još kokosovog brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku teksturu, ali obavezno s komadima, ne smije biti previše glatka.
- Na papir za pečenje stavite žličicom tijesto i formirajte željeni oblik (može biti kockasti, ovalni ili bilo kakav drugi po želji), ali pazite da ne bude previše tanak. Kad potrošite tijesto, stavite u zamrzivač dok napravite preljev.
- Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje. Maknite s vatre, dodajte kakao, vaniliju, sol i med, ako ga koristite (svakako pripazite na slatkoću). Izvadite iz zamrzivača i prelijte preko kolačića ili uvaljajte kolačiće u preljev. Gotove kolačiće vratite u hladnjak dok ne očvrsnu. Poslužite hladno i s dekoracijom po želji.