Čokoladni kokos kolačići bez šećera i glutena

Prosinac je počeo, što znači da je pravo vrijeme za božićne recepte, a ovaj je idealan za sve koji paze na prehranu ili su intolerantni na guten.

Čokoladni kokos kolačići bez šećera i glutena Izvor slike: Depositphotos

00:30

Sastojci:

Tijesto

 

 

Preljev

 

Priprema

  1. Nasjeckajte bananu na sitne kockice i stavite ju u blender. Dodajte kokosovo ulje i brašno pa lagano izmiješajte. Dodavajte datulje malo po malo da možete kontrolirati slatkoću.
  2. Sami odlučite koliko slatko želite pa prema tome dodajte još datulja. Ako volite okus kokosa, po želji možete dodati još kokosovog brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku teksturu, ali obavezno s komadima, ne smije biti previše glatka.
  3. Na papir za pečenje stavite žličicom tijesto i formirajte željeni oblik (može biti kockasti, ovalni ili bilo kakav drugi po želji), ali pazite da ne bude previše tanak. Kad potrošite tijesto, stavite u zamrzivač dok napravite preljev.
  4. Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje. Maknite s vatre, dodajte kakao, vaniliju, sol i med, ako ga koristite (svakako pripazite na slatkoću). Izvadite iz zamrzivača i prelijte preko kolačića ili uvaljajte kolačiće u preljev. Gotove kolačiće vratite u hladnjak dok ne očvrsnu. Poslužite hladno i s dekoracijom po želji.

Ostali recepti

Limunada s jagodama i bosiljkom
Juha od rajčice i crvene paprike
Zeleni rezanci sa škampima
Bezglutenski njoki od batata
Teleća rebrica s umakom od crnog vina
Pečeni losos s narančom i limunom (Crohn friendly) by Petra Terner
Svinjski kotleti s limunskom travom
Piletina u limunu
© 2025 Zdravi recepti