Zagrijte pećnicu na 175°C stupnjeva. Lim za pečenje dimenzija 23x23 obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno, kakao i sol.
U posebnoj zdjeli pomiješajte maslac, šećere, ekstrakt vanilije i jaja. Miksajte oko 1 minute. Dodajte pivo i miješajte još 1 minutu. Umiješajte kakao i brašno.
Ulijte pola smjese u pripremljenu posudu za pečenje i ravnomjerno pospite nasjeckanom čokoladom. Dodajte ostatak smjese i pecite 45 minuta.
U međuvremenu, napravite glazuru. Kuhajte pivo na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne počne sličiti sirupu.
Miksajte maslac i dodajte šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte pivo i dobro izmiješajte. Postupno dodajte mlijeko i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je glazura pregusta, dodajte malo više mlijeka.
Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz lima za pečenje i premažite glazurom. Pospite nasjeckanom čokoladom i uživajte!