Čokoladna torta za razbuđivanje

Ukusna čokoladna torta dobila je novu dimenziju s medenom kremom koja joj daje slatkoću pa se komadi rastapaju u ustima.

Čokoladna torta za razbuđivanje Izvor slike: Olja’s Kitchen

00:35

Sastojci:

Biskvit

 

 

Punjenje

 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U posudu stavite šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i chilli. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije te s električnim mikserom izmiksajte smjesu oko 1 minute. Zatim dodajte vruću kavu koju ste prethodno skuhali i izmiksajte dok se smjesa ne sjedini.
  3. Smjesu izlijte u kalup za torte u kojega ste prethodno stavili papir za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 25 minuta ovisno o pećnici.
  4. Ovo je smjesa za jedan biskvit. Cijeli ovaj postupak ponovite i za drugi biskvit. Ili možete prepoloviti jedan biskvit s nožem, ali će vam torta biti tanja.
  5. Kada su biskviti ispečeni, jedan namažite s medenom kremom od aronije, te drugi stavite preko njega.
  6. Čokoladu otopite na laganoj vatri s 4 žlice ulja. Pazite da vam čokolada ne zagori. Prelijte ju preko torte i ukrasite s malinama.

Ostali recepti

Smoothie od borovnica i banane
Smoothie s cimetom
Niskomasna tjestenina boscaiola
Umak od brusnica
Smoothie bogatog voćnog okusa
Sendvič od jagoda i piletine
Salata od slanutka, grejpa i špinata
Zdravija čokoladna kašica by Marija Matošin
© 2025 Zdravi recepti