Nazad na početnu
Sastojci
Biskvit
- 150 g šećera
- 128 g brašna
- 50 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1,5 dl mlijeka
- ½ žličice chillia
- 4 žlice Letifico ulja uljane repice
- 8 žlica kuhane kave
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
Punjenje
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U posudu stavite šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i chilli. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije te s električnim mikserom izmiksajte smjesu oko 1 minute. Zatim dodajte vruću kavu koju ste prethodno skuhali i izmiksajte dok se smjesa ne sjedini.
- Smjesu izlijte u kalup za torte u kojega ste prethodno stavili papir za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 25 minuta ovisno o pećnici.
- Ovo je smjesa za jedan biskvit. Cijeli ovaj postupak ponovite i za drugi biskvit. Ili možete prepoloviti jedan biskvit s nožem, ali će vam torta biti tanja.
- Kada su biskviti ispečeni, jedan namažite s medenom kremom od aronije, te drugi stavite preko njega.
- Čokoladu otopite na laganoj vatri s 4 žlice ulja. Pazite da vam čokolada ne zagori. Prelijte ju preko torte i ukrasite s malinama.