Čokoladna torta u tri sloja

Raskošna čokoladna poslastica!

Čokoladna torta u tri sloja

01:30

Sastojci:

Glazura
  • 400 g rastopljene tamne čokolade
  • 250 g omekšanog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite okrugli lim za pečenje.
     
    Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
     
    Maslac i šećer miksajte najmanje 1 minutu. Dodajte vanilin šećer i jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno i mlaćenicu.
     
    U zasebnoj zdjeli, istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Dodajte bjelanjke u smjesu i sve dobro izmiješajte.
     
    Pecite oko 1 sat.

    Miksajte maslac dok ne postane kremast. Dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte. Dodajte rastopljenu čokoladu.

    Izrežite kolač u tri sloja. Svaki sloj premažite glazurom i slažite jedan na drugi. Cijelu tortu premažite tankim slojem glazure. Spremite tortu u hladnjak do posluživanja.

    Ostali recepti

    Juha od brokule (Bob Greene dijeta)
    Mediteranska krumpir salata
    Čokoladni muffini
    Medene cimet rolice
    Šarena salata
    Napitak za smanjivanje struka
    Losos u marinadi od naranče
    Pljeskavice od lososa na podlozi od krastavaca
    © 2025 Zdravi recepti