Čokoladna torta sa sladoledom

Čokoladna torta sa sladoledom

03:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 23 cm.

Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol dobro izmiješajte. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vruću kavu i dobro izmiješajte.

Tortu pecite oko 25 minuta. Neka se ohladi u potpunosti prije vađenja iz kalupa.

Uzmite sladoled iz zamrzivača nekoliko minuta prije rezanja torte. Tortu prerežite horizontalno i donji dio vratite u kalup. Namažite biskvit sladoledom i prekrijte drugom polovicom biskvita. Ako je moguće, držite tortu u zamrzivaču 24 sata.

Sljedeći dan pripremite glazuru od čokolade. Vrhnje kuhajte dok ne prokuha. Uklonite s vatre i dodajte sjeckanu čokoladu i maslac. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješajte dok se ne otope.

Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom. Pospite sjeckanim bademima prije posluživanja.

Ostali recepti

Bijela riba u pećnici na mediteranski način
Pizza s grahom i paprikom
Kajgana s avokadom
Juha od mrkve i repe (Paleo dijeta)
Smoothie od jagoda, banane i špinata
Napitak od kurkume i limuna
Tjestenina s tunom i brokulom
Losos burger
© 2025 Zdravi recepti